Biodynamisk vinodling

Den 16.4.2013 deltog jag i en mycket intressant tasting som ordnades av Helsingin Munskänkarna. På agendan stod biodynamisk vinodling och det var vinmästare Juha Berglund som berättade och som stod för föreläsningen och han hade också valt viner från Chateau Carsins produktion. Juha äger vingården Chateau Carsin tillsammans med sina syskon. Det var en bra föreläsning och han kunde fängsla publiken så att det blev en riktigt intressant diskussion efteråt. Han berättade om biodynamisk vinodling och vad det innebär i praktiken och han gjorde det på ett utmärkt sätt. Det här var helt klart sådan information som man inte kan läsa i böcker om.

Vinerna som vi provade var:

Vitvin

L´Etiquette Grise Cuvée Spéciale 2011

L´Etiquette Grise 2010

L´Etiquette Grise  Cuvée Spéciale 2010

Rödvin

Rouge 2011

Terroir de Carsin 2009

Cuvée Noire 2009

Cuvée 2008

Det här var goda och lättdruckna vin och man kunde tydligt märka skillnaden på de vin som gjorts biodynamiskt. Det vita vinet L´Etiquette Grise 2010 har gjort med idustriell jäst och inte biodynamiskt och skillanden var tydlig.

Jag vill ännu tacka Juha för en mycket intressant tasting!

Annonser
Det här inlägget postades i Biodynamisk vinodling, Bordeaux, Chateau Carsin, Frankrike, Helsingin Munskänkarna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s