Svensson och Sinne

Fredagen den 25.4 hade vi möjlighet att besöka Bistro Sinne i Borgå tillsammans med goda vänner. Orsaken varför vi var där var att vi ville vara med och smaka på Paul Svenssons signaturmeny. Paul var själv på plats under tiden 22-25.4 och vi hade också den stora äran att få prata med honom då han hämtade in förrätten samt efter måltiden då det var dags för honom att lämna restaurangen. Det var fredagkväll och det var sista kvällen Paul var på plats så stämningen var verkligen på topp. Vi hade möjlighet att njuta av en matupplevelse som man sällan skådat och vi hade en riktigt lyckad kväll tillsammans med våra goda vänner.

Vem är då Paul Svensson? För de flesta Finlandssvenskar är han bekant som kocken i livstilsprogrammet Strömsö. Paul har tidigare jobbat tillsammans med de bästa kockarna som Marco Pierre White och Mathias Dahlgren. Han har tidigare jobbat som kreativ ledare på Bon Lloc och Fredsgatan 12. År 2003 blev han femte i tävlingen Bocuse d’Or som är världsmästerskapet för kockar.

WP_001164

Menyn som de bjöd på var verkligen bra och det var en stor upplevelse för oss att få smaka på alla läckerheter som de bjöd på. Det var en femrätters meny och den bjöd verkligen på riktigt god mat som jag varmt rekommenderar åt alla.

Förrätten bestod av mörbakad purjolök med mandelriska och havskräfta. Det här var en riktigt bra börja på en utsökt middag. Som vin valde vi ett Riesling från Dopff dvs ett Rieslingvin från Alsace. Det kommer från Grand Cru gården Schoenenburg och årgången var 2010. Det fungerade utmärkt tillsammans med maten och det här var vinet som sommelieren rekommenderade. Vi tog inte hela vinpaketet utan nöjde oss endast med ett vit och ett rödvin.

WP_001167

Den andra rätten var helstekt rotselleri med björk emulsion och rökt abborre. Den här var också jättegod och Paul serverade den själv och han berättade kort vad den bestod av samt om hans filosofi vad gäller matlagning. Till den här hade vi samma vin som till den förrätten.

WP_001176WP_001173

 

 

Varmrätten bestod av rödbeta med vildhallon och anka. Ankan var verkligen bra och tillsammans med rödbetan var den en stor upplevelse. Också här utgick vi från vinet de hade valt dvs Fratelli Martini Barbaresco fråm 2008. Trots sin relativt unga ålder var vinet bra och pris kvalitet förhållandet var utmärkt.

WP_001179

Den fjärde rätten bestod svensk buffelmozzarella och grädde med granolja och surdeg. Granoljan var faktiskt något man borde prova på själv och surdegen bestod av Bistro Sinnes eget bröd. Mozzarellan var också perfekt och den kommer från en svensk producent som tidigare levererat ost till bland annat Noma i Danmark som i år igen utnämnts till världens bästa restaurang.

WP_001182

Efterrätten bestod av hibiskus, rabarber, maräng och frysta selleri örter. När kocken hämtade in den var det en upplevelse i sig eftersom örterna levererades rykande kalla.

 

WP_001184

Som avslutning valde jag espresso och en enkel grappa och det här var en perfekt avrundning på en perfekt måltid.

Jag kan varmt rekommendera alla att besöka Bistro Sinne för att få njuta av Pauls meny. Den finns tillgänglig ända till 24.5.

Annonser
Det här inlägget postades i Bistro Sinne, Paul Svensson, Upplevelse. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s