Öl

För ett par veckor sedan hade jag möjligheten att besöka Sakus bryggeri utanför Tallinn i Estland. Jag var på resa med några kompisar och vi bokade in oss på en guidad rundtur på bryggeriet.

Det var en intressant upplevelse och var annorlunda än tidigare besök på Hartwall och Sinebrychoff som jag gjort tidigare. Här fick vi möjligheten att bekanta oss med Saku på nära håll och fick röra oss ganska fritt på området. Guiden berättade utförligt om deras historia samt om deras produktion i dag. Det kom också fram att ägaren skickar öl med tankbil för att sättas på burk i Tallinn. Vid märmare eftertanke känns det ganska naturligt. På det här sättet kan de spara pengar och logistiken sköter många finska turister ändå om genom att bära hem fullpackade kärror med öl från Tallinn. Enligt nuvarande systemet så är det här som det går till, men tyvärr stannar intäkterna utanför Finlands gränser.

Hur som helst var det ett intressant besök och efter rundturen fick vi möjlighet att smaka på flera olika sorter ur deras produktion. Här fanns flera olika sorter som inte finns tillgängliga hemma hos oss.

Min egen favorit var kanske ändå deras original dvs en vanlig lager. Tyvärr gör de inte veteöl längre. I Estland är det trots allt lager som gäller.

image

image

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s