Messukatsaus: Viini, ruoka ja hyvä elämä 2015

Kävin eilen Helsingin Messukeskuksessa missä järjestettiin viini, ruoka ja hyvä elämä messut. Viinialueella oli mahdollista maistaa yli 500 viiniä ja maahantuojat olivat paikalla esittelemässä viinejänsä kuluttajille. Koska minun ei ollut mahdollista maistella kuin muutama päätin, että lähden tällä kertaa etsimään minulle ”tuntemattomia” viinejä. Jotta sai maistaa viinejä piti etukäteen ostaa lippuja ja viinit maksoivat sitten 1, 2 tai 3 lippua riippuen viinin hintaluokasta. Yritin etsiä sellaisia viinejä jotka maksoivat joko 2 tai 3 lippua. Koska olin autolla minun piti vain maistaa eikä juoda viiniä ja tämä onnistui hyvin, koska kaikki olivat halukkaita antamaan pienemmän annoksen eli sain maistaa haluamani viinit ja minun piti maksaa ainoastaan yksi lippu jokaisesta.

Olin saanut kutsulipun viinitkotiin.com :in Petralta joten päätinpä mennä heti katsomaan mitä heillä oli tarjolla. Olen tehnyt heidän kanssa yhteistyötä jo aikaisemmin (kts aikaisempi postaus täältä). Heillä oli erittäin hyvä Cremant d’Alsace. Viini on nimeltään Cremant Prestige Cuvée 2012 ja tuottaja on Joseph Scharsch. Viini on tehty 100% Chardonnay rypäleestä. Tämä on uusi tuote heillä ja hinta/laatu suhde on erittäin hyvä. Viini maksaa alle 20 euroa tilattuna Suomeen ja voittaa helposti halvan shamppanjan. Voin suositella tätä kaikille.

Cremant

Sky Wine Oy:n tiskillä maistoin Hahn Wineyardsin Lucienne Pinot Noir 2012. Tämä tulee Hahn perheyhtiön Doctor´s vineyard tarhalta ja viini on hyvä Pinot Noir USA:sta. Olen aikaisemmin maistanut vuosikertaa 2009 ja silloinkin olin yllättynyt miten hyvä viini oli. Viini oli vielä vuonna 2012 Alko tilausvalikoimassa ja on kuulemma tulossa takaisin vielä tämän vuoden aikana.

Lucienne

Arvid Nordquistillä oli useampi mielenkiintoinen viini maisteltavana ja päätin maistaa Espanjalaista Coma Vellaa vuosikertaa 2007. Viini on ehdokkaana Viini-lehden vuoden viiniksi ja löytyy Alko normaalivalikoimasta hintaan 31.90 euroa. Olen aikaisemmin juonut vuosikertaa 2005 joka oli erittäin hyvä, mutta tämä 2007 ei ollut mielestäni sen huonompaa. Jos viini voittaa viini-lehden kilpailun tämä menee ehkä paremmin kaupaksi, mutta monen mielestä hinta on liian korkea joten ei se varmaan heti lopu. Jos haluaa olla varma, että saa haluamansa vuosikerran viiniä Alkosta kannattaa kuitenkin olla ajoissa liikkeellä.

Coma Vella

Winestatella oli useampi mielenkiintoinen viini ja valitsin lopulta Torresin Mas La Planan 2010 sekä Cono Surin Silencio 2010. Mas La Plana 2010 on kulttiviini ja vuosikerta 2010 on heidän 40. Minulla on kellarissa vuosikertaa 2009 ja olen kuullut että se on parempi kuin 2010, mutta kyllä 2010 on myös hyvä. Juotiin hiljattain vuosikertaa 1996 ja se oli kehittynyt erittäin hyvin. Nyt vuosikerta 2010 on jo juotavissa joten on mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan se kehittyy 15 vuoden aikana. Mas La Planaa saa Alkosta hintaan 49.90 euroa tai sitten vaihtoehtoisesti Tallink Siljan laivalta hintaan 32.90 euroa.

Mas La Plana

Cono Surin Silencio 2010 on tuottajan huippuviini joka on tehty 100% Cabernet Sauvignon rypäleestä. Viini löytyy Alkon tilausvalikoimasta hintaan 109 euroa. Tähän hintaan pitää kyllä saada erittäin hyvä viini ja tämä on saanut hyviä arvosteluja, mm Robert Parkerin The Wine Advocate on antanut tälle 93 pistettä. Viini oli hyvä, mutta varsin nuori ja tanniinien vielä. Jos olisin maistanut tätä sokkona en usko, että olisin laittanut tätä Chileen vaan Ranska tai USA olisivat olleet todennäköisempiä vaihtoehtoja. On mielenkiintoista päästä maistelemaan huippuviinejä Chilestä, koska olen ainakin itse tottunut siihen että Chilestä tulee vain bulkkiviiniä.

Silencio

Tässä oli nyt muutama esimerkki hyvistä viineistä. Laitan vielä tähän lopuksi muutaman kuvan ja nämäkin ovat sellaisia joita kannattaa maistaa/ostaa jos on tilaisuus.

Laurus Vieux Lazaret

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s